Wat is Oefentherapie

  • oefentherapeut haaksbergen

Oefentherapie is gericht op het veranderen en verbetern van de gewoontes op het gebied van de houding en beweging. Gewoontes die voor de pijn hebben geleid of gaan leiden. Het doel is om de klachten weg te nemen of te verminderen, er beter mee te leren leven en ook om beter te bewegen ondanks de klachten.

De oefentherapeut geeft advise en begeleiding om de klachten te velrichten of weg te nemen. De therapei bestaat uit lessen, trainingen en behandelingen.

 

Verwijzing nodig?

Het is niet nodig om een verwijzing te krijgen van de huisarts. Het is wel zo dat de oefentherapeut overlegt met de huisarts, tenzij de client dit niet wenst. Wanneer de huisarts u doorverwijst naar een oefentherapeut is het handig om de adviezen van de huisarts te bespreken met de oefentherapeut.

 

Uw dagelijkse leven

De oefentherapeut zal inzoomen op het dagelijkse leven en kijken waar er verbetering mogelijk zijn.

 

Werken aan de oorzaak!

De oefentherapeut onderzoekt, behandelt en helpt mensen met klachten rondom de houding en het bewegen. Het kan gaan om klachten die ontstaan zijn tijdens het sporten, werken en specifiek voor een deel van het lichaam zijn. Denk aan de nek, de schouders de bekken, de wervelkolom of de rug.

De klachten kunnen ook ontstaan zijn door een ongeluk of een operatie. Ook zijn er ouderdomsklachten.

Wanneer de klachten een belemmering geven in het dagelijkse leven is het belangrijk om actie te ondernemen.

 

 

 

Meer informatie over uw persoonlijke situatie?